Sposób przygotowania:
Świderki z pieczarkami w sosie śmietanowym
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Do cebuli dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki. Skropiamy je sokiem z cytryny i solimy. Dusimy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i dusimy 2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy gotowe danie na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Do cebuli dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki. Skropiamy je sokiem z cytryny i solimy. Dusimy przez kilka minut. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i dusimy 2 minuty.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy gotowe danie na talerze i posypujemy startym parmezanem.