Sposób przygotowania:
Gulasz wegetariańskiETAP 1:
W rondlu rozgrzać olej kokosowy i wrzucić do niego pokrojoną w cienkie piórka cebulę. Delikatnie ją zeszklić. W między czasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do rondla. Smażyć około 2 minuty. W 100 ml wody rozmieszać sos sojowy i zalać nim ziemniaki. Przykryć pokrywką i dusić.
ETAP 2:
Kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Paprykę pokroić w dużą kostkę, cukinię w plastry. Z kukurydzy wykroić ziarna. Do podduszonych ziemniaków dodać kalafior, podlać 2-3 łyżkami wody i nadal dusić.
ETAP 3:
Po około 5-6 minutach dodać kukurydzę, cukinię i paprykę. Dusić całość do miękkości. W między czasie ogórki pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do garnka. Gotować razem jeszcze 5 minut.
ETAP 4:
Pomidory dokładnie zmiksować w blenderze i wymieszać z łyżeczką mąki. Przelać do rondla. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zagotować. Pogotować całość około 2 minuty, smacznego!