IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Kolorowe koreczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nie tylko na specjalne okazje

Kolorowe koreczki

Składniki:

Kolorowe koreczki

 

  • 4 plastry sera żółtego (takie po ok. 4 mm każdy)
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 2 kabanosy
  • ½ świeżej czerwonej papryki
  • 20 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
  • 20 małych marynowanych pieczarek
  • 20 wykałaczek

Sposób przygotowania:

Kolorowe koreczki
Ser kroimy w kwadraty o boku ok. 15 mm. Ogórki konserwowe w plasterki o grubości ok. 3 mm, kabanosy w nieco grubsze krążki. Paprykę kroimy w kwadraciki wielości kwadracików z sera. Na wykałaczki nabijamy najpierw ser, następnie ogórek, kabanos, znowu ser, oliwkę i pieczarkę.
Smacznego!

Tagi:

sery ser