przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kolorowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ażeby mielone nie były nudne, bawię się dodatkami do nich.

Kolorowe mielone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowe mielone

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 sucha bułka zaparzona w gorącej wodzie i odciśnięta
  • szczypta majeranku
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz
  • pokrojona w kosteczkę czerwona papryka
  • poszatkowana świeża natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe mielone
Mięso mielone mieszamy z bułką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i przyprawami. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i posiekaną pietruszkę. Formujemy kotleciki, niezbyt duże, lekko je spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety na złotobrązowy kolor.Tak przygotowane kotleciki są apetycznie kolorowe. S fajna odmiana dla tradycyjnych kotletów mielonych
Kolorowe mielone
Tradycyjny obiadek w nieco innym wydaniu :D Polecam!