zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Kolorowe muszle zapiekane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wielkie kolorowe muszle, zapiekane z mięsem mielonym .

Kolorowe muszle zapiekane z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe muszle zapiekane z mięsem

 

  • Makaron duże muszle ( około 24 szt)
  • Mięso mielone 50 dag
  • Cebula
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Sos sojowy łyżka
  • Zioła prowansalskie łyżka
  • Papryka słodka 2 łyżki
  • Oregano łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty 15 – 20 dag

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Makaron muszle gotuję na pół twardo, przelewam zimną wodą , odcedzam i odstawiam do przestudzenia. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę, podsmażam na oleju, dodaję mięso mielone, koncentrat i przyprawy , mieszam i smażę ( około 10 minut) często mieszając. Na koniec przyprawiam solą i pieprzem. Gotowym mięsem napełniam muszle i układam w naczyniu ( posmarowanym olejem) do zapiekania .

Ser żółty trę na tarce i posypuję po napełnionych muszlach. Oprószam sodką papryką i wstawiam do nagrzanego piekarnika.

Piekę około 20 minut w 170 st. C
Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Makaron muszle gotuję na pół twardo, przelewam zimną wodą , odcedzam i odstawiam do przestudzenia.
Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Gotowym mięsem napełniam muszle i układam w naczyniu ( posmarowanym olejem) do zapiekania .
Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Ser żółty trę na tarce i posypuję po napełnionych muszlach.
Kolorowe muszle zapiekane z mięsem
Oprószam sodką papryką i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 20 minut w 170 st. C