niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Kolorowe supełki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniałe słodkie supełki nadziane kandyzowanymi owocami usmażone na oleju i posypane cukrem to wspaniały deser.

Kolorowe supełki

Składniki:

Kolorowe supełki

 

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 kostki masła
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki octu
  • 20 dag kandyzowanych owoców;ananas,papaja
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kolorowe supełki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i octem na gładką masę, stale ucierając dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i wymieszać.Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Owoce posiekać na małe kawałeczki i dodać do zimnego ciasta,rozwałkować placek i pokroić na paseczki 20 cm długie i 2 szerokie. Paski zawiązać na supełki i smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.Upieczone posypać cukrem pudrem.