Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki
Pierś opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, wyciąć tłuste skórki i pokroić na paski lub kawałki, parówki wypakować i również pokroić na kawałki, pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Z kolb usunąć liście,a kukurydze pokroić a kilkanaście średnich kawałków. Wszystko to nabić kolejno i na przemian na szpadki metalowe. jeśli się będzie używało drewnianych długich patyczków po wacie cukrowej, to trzeba zanurzyć każde z nich we wrzątku, aby się nie popaliły podczas grillowania potrawy. Szaszłyki obtoczyć w marynacie ziołowej i posypać przyprawą do grilla przed opiekaniem. Grill rozpalić na pół godziny przed grillowanie, chyba że się ma elektryczny w domu. Szaszłyki układać na tackach aluminiowych po trzy sztuki na jednej z nich. Grillować z 20 min. a potem zestawić tacki na bok lub zdjąć z nich szaszłyki na talerze. Spożywać z sosami lub ketchupem.