Sposób przygotowania:
Kolorowiec
W misce wymieszać, margarynę w temperaturze pokojowej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito, cukier, śmietanę i żółtka. Wyrobić wszystko na wolne ciasto. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie nierówne części. Mniejszą część wyłożyć na dno brytfanny. Większą część na chwilę odłożyć. Na ciasto w brytfannie nałożyć starte jabłka lub jabłka ze słoika. Następnie równomiernie rozłożyć. Białka wbić do miski, dodać sól i ubijać, dodać cukier i olej. Dalej ubijać, gdy powstanie sztywna piana dodać kisiel i nadal ubijać. Wyłożyć na jabłka. Większą część ciasta podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wyrobić by cała część zafarbowała się na czarno. Z każdej części odrywać po odrobinie ciasta i wrzucać na pianę, przeplatając oba kolory ciasta. Włożyć do piekarnika i piec ok. 45-55 minut w 180 st..