Sposób przygotowania:
Kolorowy deser dla dzieci
Każdą galaretkę (pomarańczową, różową, agrestową i wiśniową) rozpuścić w 1 szklance wody. Odstawić do całkowitego stężenia. Najlepiej wstawić do zamrażalki na ok. 3 godziny. Po tym czasie wyjąć, pokroić w kostkę i wymieszać w jednym naczyniu, delikatnie łyżką drewnianą. Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, i mleko z żelatyną. Mieszać aż śmietana zacznie tężeć. Galaretki dodać do śmietany, wymieszać łyżką. Wstawić do formy keksówki (lub tortownicy). Dać do lodówki na ok. 3 godziny. Galaretkę niebieską rozpuścić w 1,5 szklance wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy zacznie tężeć wylać na ciasto. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny aż wszystko dobrze stwardnieje. Smacznego.