Sposób przygotowania:
Kolorowy deserek
Twaróg utrzeć z 3 łyżkami cukru.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z twarogiem.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Mleko lekko podgrzać z kakao i resztą cukru, rozpuścić w nim połowę żelatyny.
Masę serową podzielić na dwie porcję.
Jedna wymieszać sosem kakaowym, przełożyć do szklanek i włożyć do lodówki.
Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować, Drugą część żelatyny rozpuścić i wymieszać z masa truskawkową.
Połączyć z druga porcją masy twarożkowej i ubitą śmietaną z cukrem, dobrze wymieszać i przełożyć na masę kakaową i schłodzić.
Przed podaniem udekorować śmietaną i posypką cukrową.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z twarogiem.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Mleko lekko podgrzać z kakao i resztą cukru, rozpuścić w nim połowę żelatyny.
Masę serową podzielić na dwie porcję.
Jedna wymieszać sosem kakaowym, przełożyć do szklanek i włożyć do lodówki.
Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować, Drugą część żelatyny rozpuścić i wymieszać z masa truskawkową.
Połączyć z druga porcją masy twarożkowej i ubitą śmietaną z cukrem, dobrze wymieszać i przełożyć na masę kakaową i schłodzić.
Przed podaniem udekorować śmietaną i posypką cukrową.