Sposób przygotowania:
Kolorowy mazurekETAP 1
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki i zarabiamy ciasto.
Ciasto wałkujemy na grubość około 0,8 cm.
ETAP 2
Wycinamy z niego kształt jajka i wykładamy nim dno tortownicy. Z pozostałej części ciasta wykonujemy wyższy brzeg mazurka. Środek ciasta nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.
Tak przygotowane ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C.
ETAP 3
Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy
ETAP 4
WYKOŃCZENIE: Masło, połamaną czekoladę i śmietanki umieszczamy w garnku. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu. Do płynnej masy czekoladowej wsypujemy owoce kandyzowane.
ETAP 5
Całość mieszamy i wykładamy na kruche ciasto. Mazurek pozostawiamy do momentu jak czekoladowy wierzch zastygnie i można się częstować.
kinga66