Sposób przygotowania:
Kolorowy mazurekETAP 1

CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki i zarabiamy ciasto.
Ciasto wałkujemy na grubość około 0,8 cm.
ETAP 2

Wycinamy z niego kształt jajka i wykładamy nim dno tortownicy. Z pozostałej części ciasta wykonujemy wyższy brzeg mazurka. Środek ciasta nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.
Tak przygotowane ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C.
ETAP 3

Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy
ETAP 4

WYKOŃCZENIE: Masło, połamaną czekoladę i śmietanki umieszczamy w garnku. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu. Do płynnej masy czekoladowej wsypujemy owoce kandyzowane.
ETAP 5

Całość mieszamy i wykładamy na kruche ciasto. Mazurek pozostawiamy do momentu jak czekoladowy wierzch zastygnie i można się częstować.
kinga66