Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik na zimno na spodzie z biszkoptów
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 700 ml. gorącej wody i włożyć do lodówki do wystudzenia i lekkiego stężenia.
To samo zrobić z galaretkami truskawkowymi dodając dodatkowo 2 łyżeczki żelatyny.
Wystudzoną lekko stężoną galaretkę cytrynowa połączyć z dwoma serkami Danio(400 g,).
To samo zrobić z galaretką truskawkową (połączyć z Danio 400 g, + śmietana 18 % 200 g,)
Dodatkowo rozpuścić w mniejszej ilości jak na opakowaniu 3 kolory galaretek każdą osobno, aby przygotować z nich kryształki na górę sernika.
Tortownicę o średnicy 24 lub 26 cm. lekko wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć biszkoptami okrągłymi.
Na biszkopty przełożyć masę serową cytrynową, włożyć do lodówki na kilka minut, na masę serowo - cytrynową nałożyć masę serowo - truskawkową i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowy sernik wyjąc z tortownicy na paterę lub talerz.
Górę udekorować kryształkami wcześniej przygotowanych galaretek.
To samo zrobić z galaretkami truskawkowymi dodając dodatkowo 2 łyżeczki żelatyny.
Wystudzoną lekko stężoną galaretkę cytrynowa połączyć z dwoma serkami Danio(400 g,).
To samo zrobić z galaretką truskawkową (połączyć z Danio 400 g, + śmietana 18 % 200 g,)
Dodatkowo rozpuścić w mniejszej ilości jak na opakowaniu 3 kolory galaretek każdą osobno, aby przygotować z nich kryształki na górę sernika.
Tortownicę o średnicy 24 lub 26 cm. lekko wysmarować tłuszczem, dno wyłożyć biszkoptami okrągłymi.
Na biszkopty przełożyć masę serową cytrynową, włożyć do lodówki na kilka minut, na masę serowo - cytrynową nałożyć masę serowo - truskawkową i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowy sernik wyjąc z tortownicy na paterę lub talerz.
Górę udekorować kryształkami wcześniej przygotowanych galaretek.