Sposób przygotowania:
Ciasto makowe z kremem
Mak zagotowujemy z mlekiem i odstawiamy do wystudzenia. Odlewamy i mielimy dwa razy.
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Na końcu mieszamy delikatnie z ubitą pianą z białek.
Wylewamy na blachę i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubijamy z cukrem i pod koniec dodajemy stopniowo mascarpone.
Przekładamy kremem wystudzone ciasto i dekorujemy wierzch.
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Na końcu mieszamy delikatnie z ubitą pianą z białek.
Wylewamy na blachę i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubijamy z cukrem i pod koniec dodajemy stopniowo mascarpone.
Przekładamy kremem wystudzone ciasto i dekorujemy wierzch.