Sposób przygotowania:
Sernik borówkowy
Borówki umyć i osuszyć na sitku. Połowę wsypać do garnka, rozgnieść i zagotować, a następnie zmiksować blenderem, gotować jeszcze 5 minut, wsypać żelatynę. Mieszać do jej rozpuszczenia. Wystudzić.
Śmietaną kremówkę zmiksować na puch z cukrem pudrem, połączyć z serem z wiaderka, a następnie wlać wystudzony mus borówkowy i resztą owoców. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i zalać masą serowo-owocową. Na wierzchu rozsypać resztę borówek. Całość zalać wystudzoną, tężejącą galaretką. Sernik schłodzić przez kilka godzin, do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Śmietaną kremówkę zmiksować na puch z cukrem pudrem, połączyć z serem z wiaderka, a następnie wlać wystudzony mus borówkowy i resztą owoców. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami i zalać masą serowo-owocową. Na wierzchu rozsypać resztę borówek. Całość zalać wystudzoną, tężejącą galaretką. Sernik schłodzić przez kilka godzin, do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Justi2401
czarrna
Dzięki :)