Sposób przygotowania:
Sernik z owocami i galaretką
Piekarnik nagrzać do temperatury 180st C biszkopty wymieszać z masłem i wyłożyć nimi dno tortownicy (mocno dociskając do dna) . Ser, cukier i mączkę kukurydziana wymieszać mikserem na puszystą masę Dodawać do masy serowej pojedynczo jajka, każde następne wtedy, gdy poprzednie się zmiesza całkowicie z masą . Następnie dodajemy sok z cytryny i mieszamy jeszcze 1-2 minuty . Do tak przygotowanej masy dodajemy rozdrobnione wcześniej owoce i lekko mieszamy je z masą serową.. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej Kasią i wyłożonej pokruszonymi biszkoptami. Pieczemy ok. 40-45 minut. Nie wyciągamy upieczonego sernika zaraz po upieczeniu, lecz pozostawiamy go w piekarniku z otwartymi drzwiczkami ok.10 - 15 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika z piekarnika i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 2 1/2 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i odstawiamy do całkowitego oziębienia. Na wystudzonym serniku układamy dekoracyjnie owoce (winogrona, truskawki, maliny, banany, mandarynki itp) Krzepnąca galaretka zalewamy udekorowany owocami sernik i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Natala1210