Sposób przygotowania:
Kolorowy tort biszkoptowy
Jajka wbijamy do wysokiej miski. Ubijamy na puszystą pianę dodając stopniowo cukier. Gdy jajka będą ubite dodajemy po kolei proszek do pieczenia i mąkę pszenną i delikatnie mieszamy trzepaczką, tak aby nie było grudek. Tak samo postępujemy z drugą mąką. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Przelałam je do jednakowych miseczek i do każdej miseczki dodajemy odrobinę barwnika spożywczego i delikatnie mieszamy. Blaszkę nacieramy tłuszczem i nakładamy po jednej porcji ciasta. Pieczemy w 180 C około 10-15 minut. Trzeba sprawdzić wykałaczką. jeśli będzie sucha, to ciasto jest gotowe. Pieczemy tak po kolei każdą porcję. Mieszankę krem waniliowy ubijamy z mlekiem. Układamy po kolei warstwy biszkoptu i smarujemy kremem każdą warstwę. Cały tort smarujemy pozostałym kremem i posypujemy kolorową posypką.