Sposób przygotowania:
kolorowy zimny deser
Mleko musimy schłodzić , chyba ,ze mamy takie z lodówki. Dodajemy do niego cukier i żółtka.
Wszystko miksujemy. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę, gdy zgęstnieje dodajemy ją do mleka z żółtkami i znowu mieszamy.
Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy sok malinowy, do drugiej kakao, a trzeciej cukier waniliowy.
Każdą porcję mrozimy w osobnym naczyniu.
Jak już będą gotowe możemy wymieszać wszystkie smaki, aby każdy mógł skosztować wszystkich trzech.
Wszystko miksujemy. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę, gdy zgęstnieje dodajemy ją do mleka z żółtkami i znowu mieszamy.
Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy sok malinowy, do drugiej kakao, a trzeciej cukier waniliowy.
Każdą porcję mrozimy w osobnym naczyniu.
Jak już będą gotowe możemy wymieszać wszystkie smaki, aby każdy mógł skosztować wszystkich trzech.