Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne dietetyczne danie z dodatkiem szpinaku i pieczarek.

Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem
Komosę ryżową opłukać na sicie, przełożyć do naczynia w którym ma się gotować i zalać 2 szklankami wody. Gdy sie zagotuje to zmniejszyć ogień na minimum i gotować komosę, do czasu aż wchłonie całą wodę. Następnie lekko osolić, wymieszać i wyłączyć. Pieczarki oczyścić i pokroić, przesmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek skrapiając je sokiem z cytryny. Dodać szpinak i dusic kilka minut. Doprawic do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz rozgniecionym czosnkiem i połaczyć z ugotowaną komosą.

Tagi:

szpinak