karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kompot z zielonego agrestu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot z zielonego agrestu. Sok doskonały do picia a owoce do ciast.

Kompot z zielonego agrestu

Składniki:

Kompot z zielonego agrestu

 

  • 1 kg zielonego agrestu
  • 3 szklanki wody
  • 40 dag cukru

Sposób przygotowania:

Kompot z zielonego agrestu
Agrest obieramy z szypułek i myjemy. Do słoików wkładamy agrest tak, żeby zostało ok. 4 cm wolnego miejsca u góry. W garnku zagotowujemy syrop z wody i cukru. Gorącym syropem zalewamy słoiki do pełna. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy z wody i odwracamy do góry dnem.
Smacznego :)