s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Konfitura wschodnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ulubiony dżemik mojej córci:)

Konfitura wschodnia

Składniki:

Konfitura wschodnia

 

 

Sposób przygotowania:

Konfitura wschodnia
1.Jabłka i gruszki obieramy ze skóry, kroimy w ćwiartki. Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki;
2.Owoce mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i odstawiamy na 12 godzin;
3.Następnie dodajemy przyprawy i smażymy około 2 godzin często mieszając. Jeśli po wskazanym czasie jest jeszcze dużo soku smażymy nadal;
4.Gorącą konfiturę wkładamy w słoiki, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.