czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

SUPERPRZEPIS

Konfitura z czerwonej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zimą nie ma nic lepszego jak słoik domowej, aromatycznej konfitury.

Konfitura z czerwonej porzeczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Konfitura z czerwonej porzeczki

 

  • 1,5 kg czerwonych porzeczek,
  • 800g cukru,
  • 3 łyżki likieru kokosowego.

Sposób przygotowania:

Konfitura z czerwonej porzeczki
Porzeczki umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Gotować na małym ogniu ok. 2 godzin, często mieszając. Na koniec dodać likier kokosowy, wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i pasteryzować na małym ogniu około 5 minut.
Konfitura z czerwonej porzeczki
Całość gotujemy na małym ogniu około 2 godzin.