Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Konfitura z dynii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Konfitura z dyni to wspaniały dodatek do ciast i deserów.

Konfitura z dynii

Składniki:

Konfitura z dynii

 

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z dynii
Dynię obrać ze skóry, usunąć nasiona i miękki włóknisty miąższ, pokroić drobne kawałki. Pokrojoną dynię włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i rozgotować. Następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, dodać otartą skórkę z pomarańczy i 1-2 łyżki soku z cytryny. Smażyć, ciągle mieszając aż konfitura zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić zakrętki, włożyć do garnka z wodą i pasteryzować ok 20 minut.

Tagi:

dynia