dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Konserwa biwakowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Konserwa bardzo nam smakowała na biwakowym śniadanku.

Konserwa biwakowa

Składniki:

Konserwa biwakowa

 

  • 2 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 1kg mięsa gulaszowego wołowego
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 duże cebule

Sposób przygotowania:

Konserwa biwakowa
Mięso i cebulę kroimy,mielimy w maszynce na grubych oczkach 2 razy.Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do masy,przyprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę.Następnie przekładamy do słoików i gotujemy 2,5 godziny.

Tagi:

mięso