MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Koper włoski z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubisz zaskakiwać swoimi potrawami, to przygotuj koper włoski .

Koper włoski z parmezanem

Składniki:

Koper włoski z parmezanem

 

  • 2 cebule kopru włoskiego -fenkuł
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pół szklanki startego parmezanu
  • 1łyżka drobno posiekanych świeżych ziół : bazylia, szczypiorek, mięty lub natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Koper włoski z parmezanem
Cebulę kopru opłukać , pokroić w ósemki i osuszyć na papierowym ręczniku.Masło rozgrzać w dużej patelni , dodać koper i posypać szczyptą soli, przykryć i gotować, obracając kawałki kopru, do momentu kiedy będą rumiane i kruche, około 15 minut.Następnie zdjąć z ognia, posypać koper włoski startym serem, przykryć i odstawić, aż ser się roztopi, około 1 minuty. Koper ułożyć na półmisku , posypać świeżymi ziołami i natychmiast podawać.

Tagi:

zioła