WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 778]

Koperkowa mizeria z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mizeria z ogórków pokrojonych w plasterki z dodatkiem rzodkiewki z dużą ilością koperku. Doprawiona solą, pieprzem i śmietaną.

Koperkowa mizeria z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koperkowa mizeria z rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Koperkowa mizeria z rzodkiewką

ETAP 1:

Ogórka umyć, osuszyć i obrać. Pokroić na cienkie plasterki nożem lub na tarce na specjalnym otworze. Wrzucić do miseczki.

Rzodkiewki pozbawić naci i korzeni, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ogórka.

Doprawić warzywa solą, pieprzem czarnym mielonym i sokiem z cytryny lub octem. Dobrze wymieszać.

Dodać śmietanę i ponownie wymieszać. Umyty i osuszony koperek posiekać drobno nożem i posypać nim sałatkę.

Wymieszać jeszcze raz. Podawać od razu najlepiej z młodymi ziemniakami.

Koperkowa mizeria z rzodkiewką
Posiekany koperek dodany do mizerii wymieszanej ze śmietaną
Koperkowa mizeria z rzodkiewką
Śmietana 18 % dodana do pokrojonych ogórków i rzodkiewki
Koperkowa mizeria z rzodkiewką
Pokrojone ogórki i rzodkiewka doprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Koperkowa mizeria z rzodkiewką
Pokrojone na plasterki ogórki i rzodkiewka

Tagi:

mizeria