dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Koperkowe kotlety mielone z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna i aromatyczna propozycja na szybki obiadek. Zaletą kotletów mielonych jest to że można tworzyć różne kombinacje smaków.

Koperkowe kotlety mielone z curry

Składniki:

Koperkowe kotlety mielone z curry

 

  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Koperkowe kotlety mielone z curry

ETAP 1:

Koperkowe kotlety mielone z curry
Koperkowe kotlety mielone z przyprawą curry

Kajzerkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Koperek siekamy, ale bez grubych łodyg. Dodajemy mięso mielone, jajko, curry i doprawiamy solą i pierzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy najlepiej ręcznie. W masy formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)