Sposób przygotowania:
Koperkowe kotlety z młodych ziemniaków z farszem
Ziemniaki ugotować z dodatkiem soli, dodać masło i koperek, ugnieść. Odstawić do wystudzenia. Cebulę posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Obrane pieczarki pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Dusić do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem. Farsz odstawić do wystudzenia.
Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, doprawić pieprzem, wbić jajko, wsypać mąkę. Wyrobić ciasto. Brać po kawałku ciasta, rozpłaszczające je w dłoni, na środek położyć łyżkę farszu oraz sera żółtego. Skleić brzegi tworząc owalnego kotleta. Postępować tak do wykończenia składników.
Smażyć rumiane kotlety na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Obrane pieczarki pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Dusić do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem. Farsz odstawić do wystudzenia.
Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, doprawić pieprzem, wbić jajko, wsypać mąkę. Wyrobić ciasto. Brać po kawałku ciasta, rozpłaszczające je w dłoni, na środek położyć łyżkę farszu oraz sera żółtego. Skleić brzegi tworząc owalnego kotleta. Postępować tak do wykończenia składników.
Smażyć rumiane kotlety na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
robaczek
Martyna12
Dokładnie :)
Martyna12
Dziękuję ;)
lukrowanepierniczki
skuter5
ciasteczka
Czekoladka 2
Czekoladka 2
mocsłodkości