Sposób przygotowania:
Placki z kaszą gryczaną i brokułem
Kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Brokuła podzielić na różyczki - ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozdrobnić widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do miski wsypać ugotowaną kasze, rozdrobnionego brokuła, cebulę, marchewkę, szczypiorek, jajko, mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Konsystencję ciasta można regulować dodając więcej mąki.
Ciasto kłaść na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z każdej strony.
Brokuła podzielić na różyczki - ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozdrobnić widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do miski wsypać ugotowaną kasze, rozdrobnionego brokuła, cebulę, marchewkę, szczypiorek, jajko, mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Konsystencję ciasta można regulować dodając więcej mąki.
Ciasto kłaść na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z każdej strony.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2