Sposób przygotowania:
Omlet z cukinią i pomidorem
1. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Pomidora oraz cebulę kroję w kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa. Smażę około 5 minut.
2. Jajka wybijam do miseczki i lekko ubijam trzepaczką. Dodaję podsmażone warzywa oraz bazylię , sól i pieprz. Mieszam.
3. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam masę jajeczną smażę na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie przy pomocy płaskiego talerza przewracam omlet na drugą stronę i smażę jeszcze przez 3 minuty. Gotowy omlet wykładam na talerz.
2. Jajka wybijam do miseczki i lekko ubijam trzepaczką. Dodaję podsmażone warzywa oraz bazylię , sól i pieprz. Mieszam.
3. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam masę jajeczną smażę na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie przy pomocy płaskiego talerza przewracam omlet na drugą stronę i smażę jeszcze przez 3 minuty. Gotowy omlet wykładam na talerz.