slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 808]

Koperty z ciasta francuskiego z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne, chrupiące koperty z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym i serkiem. Świetne jako przekąska na ciepło i zimno. Polecam

Koperty z ciasta francuskiego z łososiem

Składniki:

Koperty z ciasta francuskiego z łososiem

 

  • 6 plastrów ciasta francuskiego -ok. 6x12 cm
  • 150 g łososia wędzonego
  • 150 g serka kanapkowego naturalnego
  • 1 łyżka koperku pokrojonego
  • sól, pieprz do smaku
  • jajko do posmarowania
  • czarnuszka

Sposób przygotowania:

Koperty z ciasta francuskiego z łososiem
Do miseczki przekładamy serek, pokrojonego łososia, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Na jednej połowie ciasta francuskiego nakładamy łyżkę nadzienia, przykrywamy pozostałym ciastem i sklejamy brzegi. Dodatkowo robimy w miejscu sklejenia wzorek widelcem-robimy tak, aż składniki się skończą.

Gotowe koperty przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy.

Tagi:

przystawki