Sposób przygotowania:
Koperty z ciasta francuskiego z łososiem
Do miseczki przekładamy serek, pokrojonego łososia, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Na jednej połowie ciasta francuskiego nakładamy łyżkę nadzienia, przykrywamy pozostałym ciastem i sklejamy brzegi. Dodatkowo robimy w miejscu sklejenia wzorek widelcem-robimy tak, aż składniki się skończą.
Gotowe koperty przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy.
Na jednej połowie ciasta francuskiego nakładamy łyżkę nadzienia, przykrywamy pozostałym ciastem i sklejamy brzegi. Dodatkowo robimy w miejscu sklejenia wzorek widelcem-robimy tak, aż składniki się skończą.
Gotowe koperty przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy.
skuter5
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje