Sposób przygotowania:
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy przez 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy, żeby ostygła. Ser żółty kroimy w wąskie plastry, łososia oraz białą paprykę w paski.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych części. Każdy kawałek smarujemy po środku majonezem.
Na każdym kawałku układamy plaster sera, pięć fasolek szparagowych, pasek papryki i kawałek łososia. Oprószamy papryką ostrą oraz pieprzem.
Nacinamy i zaplatamy ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu. Jajko rozbełtujemy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta. Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych części. Każdy kawałek smarujemy po środku majonezem.
Na każdym kawałku układamy plaster sera, pięć fasolek szparagowych, pasek papryki i kawałek łososia. Oprószamy papryką ostrą oraz pieprzem.
Nacinamy i zaplatamy ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu. Jajko rozbełtujemy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta. Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut.