SUPERPRZEPIS

Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką

  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką Więcej zdjęć (5)

Takie warkocze z ciasta francuskiego z młodą, chrupiącą fasolką szparagową, łososiem i żółtym serem są bardzo proste w przygotowaniu, a do tego pyszne. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką

 

Sposób przygotowania:

Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy przez 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy, żeby ostygła. Ser żółty kroimy w wąskie plastry, łososia oraz białą paprykę w paski.

Ciasto francuskie kroimy na 8 równych części. Każdy kawałek smarujemy po środku majonezem.

Na każdym kawałku układamy plaster sera, pięć fasolek szparagowych, pasek papryki i kawałek łososia. Oprószamy papryką ostrą oraz pieprzem.

Nacinamy i zaplatamy ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu. Jajko rozbełtujemy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta. Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut.
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Gotujemy fasolkę szparagową, kroimy pozostałe składniki.
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych części. Każdy kawałek smarujemy po środku majonezem.
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Nacinamy i zaplatamy ciasto francuskie tak, jak na zdjęciu.
Warkocze z ciasta francuskiego z zieloną fasolką
Jajko rozbełtujemy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta.

Tagi:

przystawki