Sposób przygotowania:
Kopiec z rolady biszkoptowej
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać olej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10 minut. Jabłka obrać, pokroić, wsypać do rondla, wlać 1 łyżkę wody, rozgotować. Wsypać cukier i galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać. Połowę masy jabłkowej wyłożyć na upieczony biszkopt, rozsmarować, na jednym dłuższym brzegu ułożyć dżem i zwinąć ciasto w rulon, włożyć do lodówki, oziębić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną wiśniową galaretkę i otartą skórkę z pomarańczy. Roladę pokroić na krążki, wyłożyć dno i brzegi miski, napełnić musem jabłkowym, wyłożyć bitą śmietanę z galaretką, przykryć krążkami rolady, włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyłożyć na talerz, ozdobić.