kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem.

Kopytka

Składniki:

Kopytka

 

Sposób przygotowania:

Kopytka
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować pod przykryciem. Następnie odcedzić, przez "praskę" lub zemleć, wystudzić, połączyć z przesianą mąką i jajem. Ciasto podzielić na części, uformować wałeczki o średnicy 3 cm, lekko spłaszczyć nożem i pokrajać ukośnie na kawałki o długości 4-5 cm. Wkładać je do dużej ilości wrzącej osolonej wody, zamieszać, nakryć, zagotować, odkryć.

Tagi:

kopytka kluski