Sposób przygotowania:
Kopytka curry
Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Gdy będą jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce. Do ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ugniatamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość jędrne. Jeżeli jest zbyt luźne podsypać mąki. Z powstałej masy odrywamy kule. Formujemy z nich rulonik i tniemy ostrym nożem na mniejsze porcje. Gotujemy w gorącej osolonej wodzie. Wyciągamy ok 30 sekund po wypłynięciu. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy curry i mieszamy. Podgrzewamy i dodajemy porcję kopytek, obsmażamy - ja obsmażam około 2 minut. Przekładamy na talerz. Polewamy jogurtem. Ten który ja stosuję jest lekko kwaśnawy i idealnie pasuje do curry. Smacznego:)
Noruas
Elficzna
jakim kurczakiem? O.o
agabi22
Elficzna
ja też szukałam kurczaka w składnikach xD hih P.S bardzo ładnie wyglądają te kopytka! mniam
Noruas
Hehe :) Oczywiście miałam na myśli kopytka, bo z kurczakiem to już wiele razy :)