WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Kopytka kukurydziane z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kopytka z gotowanych ziemniaków z mąką kukurydzianą i serem feta. Pyszne jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Kopytka kukurydziane z serem feta Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kopytka kukurydziane z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Kopytka kukurydziane z serem feta

ETAP 1:

Ziemniaki wystudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Dodać do nich rozkruszony ser feta. Wbić jajka. Wsypać mąkę kukurydzianą i pszenną. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby posypać mąką.

Ciasto uformować w wałek i pokroić na plastry. Każdy plaster uformować w wałeczek i pokroić na kluski.

W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić kluski. Gotować je kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyłożyć na półmisek.

Podawać na gorąco ze skwarkami lub sosem.

Kopytka kukurydziane z serem feta
Kopytka w trakcie gotowania w osolonej wodzie
Kopytka kukurydziane z serem feta
Ciasto ziemniaczane pokrojone na kluseczki
Kopytka kukurydziane z serem feta
Zagniecione ciasto na kluski uformowane w wałek
Kopytka kukurydziane z serem feta
Składniki na kopytka umieszczone w misce.
Kopytka kukurydziane z serem feta
Feta dodana do ziemniaków

Tagi:

kopytka dania