anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kopytka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity pomysł na wykorzystanie ziemniaków które nam pozostały z poprzedniego obiadu, polecam bardzo serdecznie.

Kopytka z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kopytka z serem

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z serem
Ziemniaki najlepiej ugotowane dzień wcześniej, następnie przecisnąć je przez praskę do ziemniaków razem z serem lub zmielić , dodać jajko i odrobinę soli, wsypać mąkę i bardzo dokładnie zagnieść ciasto. Uformować wałeczek i pokroić pod skosem na około 1 1/2 cm. Gotować około 7 minut na osolonej wodzie. Podawać z masłem i z cukrem.
Kopytka z serem
gotować należy partiami, więc pierw trzeba przygotować potem gotować
Kopytka z serem
ciasto powinno być bardzo delikatne i nie klejące