nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Papryki faszerowane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne oraz pożywane danie na obiad lub kolację. Może być również podawane jako przystawka.

Papryki faszerowane mięsem mielonym

Składniki:

Papryki faszerowane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane mięsem mielonym

ETAP 1:

Papryki faszerowane mięsem mielonym
Przygotowywanie papryk do ich faszerowania.

Dokładnie umyj papryki, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne ze środka papryk.

ETAP 2:

Papryki faszerowane mięsem mielonym
Przygotowywanie składników potrzebnych do farszu.

Do miski włóż mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w drobną kostkę pieczarki oraz cebulę również pokrojoną w drobną kostkę.

ETAP 3:

Papryki faszerowane mięsem mielonym
Dokładnie wymieszana składniki na farsz.

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i włóż do papryki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia połóż plastry sera.