anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kopytka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kopytka z białym serem są wręcz idealne uwielbiam ich smak i zawsze mogę wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu.

Kopytka z serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kopytka z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z serem
Ziemniaki koniecznie wystudzone przecisnąć przez praskę, dodać do nich jajko,ser pokruszony na kawałki oraz mąkę ziemniaczaną i ciasto zagnieść bardzo dokładnie rekoma, jeżeli będzie się kleić dodać odrobinę mąki ziemniaczanej. Z ciasta uformować wałek delikatnie spłaszczyć i pokroić na kawałki. Wrzucać porcjami na osoloną wrzątek i gotować około 5 minut. Odcedzić polać masłem i posypać cukrem.
Kopytka z serem
ciasto powinno mieć widoczne grudki sera