gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kopytka twarogowo dyniowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Miałam ugotowaną dynię i trzeba ją było wykorzystać raz były kopytka na słodko a te są na wytrawnie .A że bardzo lubimy kminek dodałam go do cebuli smakowało wybornie.

Kopytka  twarogowo dyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka twarogowo dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Kopytka twarogowo dyniowe
Dynię obieramy i gotujemy aż będzie miękka odsączamy z wody. Gorącą dynię ugniatamy łuczkiem studzimy . Do zimnej dyni dodajemy mąkę doprawiamy solą ,pieprzem i gałką,wbijamy jajko ,wsypujemy mąkę i dodajemy twaróg zagniatamy masę ręką .Jeżeli ciasto się klei to dodajemy jeszcze trochę mąki. Blat posypujemy mąką z masy robimy wałek i kroimy ukośne kopytka .Zagotować osoloną wodę i ugotować kopytka. .Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulę chwilę poddusić następnie dodać kminek. Kopytka podajemy na gorąco polane masłem z cebulą i kminkiem.Można posypać pokrojonym szczypiorem. polecam!!!!
Kopytka  twarogowo dyniowe
Etap 1 ugotowaną dynie ubijamy tłuczkiem
Kopytka  twarogowo dyniowe
Etap 2 wyrabiamy ręką masę ze wszystkich składników
Kopytka  twarogowo dyniowe
Etap 3 z masy formujemy wałek i kroimy ukośne kopytka
Kopytka  twarogowo dyniowe
Etap 4 kopytka gotujemy w osolonym wrzątku