sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kopytka wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste i smaczne danie. Polecam

Kopytka wg sylwioslawa

Składniki:

Kopytka wg sylwioslawa

 

Sposób przygotowania:

Kopytka wg sylwioslawa
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę pszenną oraz jajko. Całość zagniatamy, jeśli będzie za rzadkie należy dodać mąki. Ciasto dzielimy na kilka części. Z każdej formujemy wałeczki, następnie kroimy na małe kawałki. Kopytka wkładamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 2 minuty, aż do wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem, podajemy ze skwarkami lub sosem. Smacznego