agula85

agula85

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Kora dębu z brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto nie jest szybkie do zrobienia, ale warto go zrobić.

Kora dębu z brzoskwiniami

Składniki:

Kora dębu z brzoskwiniami

 

  • 25 dag orzechy włoskie pokruszone,
  • 12,5 dag kokos,
  • 12,5 dag rodzynki,
  • 1,5 łyżki mąka,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 10 szt białka,
  • 25 dag cukier,
  • Krem:,
  • 2,5 szkl sok brzoskwiniowy,
  • 4 łyżki cukier,
  • 2 łyżki cukier wanilinowy,
  • 15 dag budyń waniliowy,
  • 6 szt żółtka,
  • 1,5 łyżki mąka,
  • 1,1/4 szkl woda,
  • 40 dag margaryna,
  • 1 szt delicje,
  • 2 szt galaretka brzoskwiniowa
  • wódka do nasączenia delicji

Sposób przygotowania:

Kora dębu z brzoskwiniami
CIASTO Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i mieszamy 2 minuty. Następnie dodajemy pozostałe składniki kokos, rodzynki, orzechy pokruszone, mąkę i proszek do pieczenia wszystko energicznie mieszamy. Wylewamy na brytfankę i pieczemy 35 minut w 170 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pól. MASA Sok z cukrem i cukrem waniliowym zagotować. Żółtka, budyń, mąkę, wodę wymieszać i wlać na gotujący się sok cały czas mieszając, do momentu zgęstnienia. Ostudzić. Margarynę rozmiksować, dodawać po łyżce ostudzonej masy i mieszać. Delicje przełożyć do miski i nasączyć wódką PRZEŁOŻENIE CIASTA ciasto pół masy delicje nasączone wódką - druga połowa masy - ciasto - brzoskwinie - galaretki rozpuszczone w niecałym litrze wody, lekko tężejące