ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Koreczki - pingwinki

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne i zabawne koreczki, które można zaserwować jako przekąska w formie koreczków lub użyć jako dekoracji.

Koreczki - pingwinki

Składniki:

Koreczki - pingwinki

 

Sposób przygotowania:

Koreczki - pingwinki
Do wykonania jednego pingwinka będziemy potrzebowali 2 oliwki i plaster marchewki. Więc oliwki odsączamy z zalewy. W jednej wycinamy trójkąt i wypełniamy go serkiem. Marchew obgotowujemy. Kroimy w plastry i w każdym wycinamy trójkąt, który posłuży nam jako dziób. Teraz bierzemy kolejną oliwkę, w miejsce po wyjęciu pestki wkładamy trójkąt wycięty z marchewki. Nabijamy ją na wykałaczkę, kolejny jest tułów. Całość nabijamy na nóżki z plastra marchwi. Gotowe koreczki serwujemy na plastrach fety.