lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Koreczki figowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta i smaczna zakąska:)

Koreczki figowe

Składniki:

Koreczki figowe

 

  • 25 dag suszonych fig
  • 25 dag twardego sera żółtego
  • 25 dag szynki w plasterkach
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • suszone zioła
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koreczki figowe
Suszone figi namocz w wodzie i następnie lekko odciśnij.Ser żółty potnij na cienkie słupki.Na rozłożonym plasterku szynki ułóż słupek sera żóltego oraz figę.Zawiń w rulonik i zepnij wykałaczką.Wszystkie koreczki włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Następnie paroma łyżkami oliwy wymieszanymi z suszonymi ziołami polej koreczki,oprósz solą oraz pieprzem i zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 5-7 minut.