marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

koreczki pasztecikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pieczone koreczki pasztecikowe

koreczki pasztecikowe

Składniki:

koreczki pasztecikowe

 

 

Sposób przygotowania:

koreczki pasztecikowe
Z paszteciku uformować kuleczki a następnie obtoczyć je w odrobinie mąki. Następnie przygotowujemy ciasto naleśnikowe mieszając mąkę z proszkiem do pieczenia z mlekiem i jajkiem - całość doprawiamy solą. Przygotowana konsystencja ciasta powinna być dość gęsta aby możliwe było obtoczenie zanurzonych kulek pasztecikowych. Po wyjęciu pieczemy na głębokim oleju na złoty kolor a następnie odsączamy tłuszcz wykładając na chwilę na papierowym ręczniki.

Tagi:

jajko jajka