Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe
Filety śledziowe dokładnie umyć, jeśli są zbyt słone, krótko wymoczyć, potem osuszyć.
Na każdym położyć pasek papryki podobnej szerokości, co filet. Zrolować, a następnie spiąć wykałaczkami.
Tak przygotowane koreczki ułożyć na wąskim półmisku lub okrągłym talerzu. Udekorować liśćmi sałaty.
Przygotować sos: majonez połączyć ze szpinakiem, doprawić do smaku świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą oraz cukrem, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. Schłodzony sos podawać osobno, w sosjerce.
Na każdym położyć pasek papryki podobnej szerokości, co filet. Zrolować, a następnie spiąć wykałaczkami.
Tak przygotowane koreczki ułożyć na wąskim półmisku lub okrągłym talerzu. Udekorować liśćmi sałaty.
Przygotować sos: majonez połączyć ze szpinakiem, doprawić do smaku świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą oraz cukrem, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce. Schłodzony sos podawać osobno, w sosjerce.