Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe z jajkiem
Ugotować na twardo jajo. Ostudzić i obrać .Przekroić na połówki tak by było widać koliste żółtko po środku.
Płaty śledzia odsączyć z oleju . Obwinąć każdy płat wokół połówki jajka i przypiąć go wykałaczkami lub ,, szpilkami ,, do koreczków .
Por i szczypior bardzo drobno pokroić .
Śmietanę zmieszać z konfiturą z żurawiny , posolić i doprawić grubo mielonym pieprzem kolorowym do smaku .
Podawać albo jako przekąskę układając rolmopsa na mieszance pora ze szczypiorem z sosem śmietanowo-żurawinowym , albo na piątkowy obiad w towarzystwie gorących ziemniaków z wody .
Płaty śledzia odsączyć z oleju . Obwinąć każdy płat wokół połówki jajka i przypiąć go wykałaczkami lub ,, szpilkami ,, do koreczków .
Por i szczypior bardzo drobno pokroić .
Śmietanę zmieszać z konfiturą z żurawiny , posolić i doprawić grubo mielonym pieprzem kolorowym do smaku .
Podawać albo jako przekąskę układając rolmopsa na mieszance pora ze szczypiorem z sosem śmietanowo-żurawinowym , albo na piątkowy obiad w towarzystwie gorących ziemniaków z wody .
mięsko
caroline1983