lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Korniszony z papryką czerwoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Słodko kwaśne to w nich lubię najbardziej :)

Korniszony z papryką czerwoną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Korniszony z papryką czerwoną

 

  • Ogórki 6 kg
  • papryka czerwona 1.1/2 kg
  • 9 szkl. wody
  • 2 szkl. octu 10%,
  • 2 szkl. cukru,
  • 3 czubate, stołowe łyżki soli,
  • gorczyca (na smak - 0.5 łyżeczki),
  • ząbek czosnku,
  • koper,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • pieprz w ziarnkach 4 sztuki na słoik
  • chrzan po kawałeczki na słoik
  • mała cebulka 1 na słoik można dodać liść bobkowy.

Sposób przygotowania:

Korniszony z papryką czerwoną
Do słoików wkładam cebule,chrzan ,czosnek, gorczycę ,ziele angielskie, pieprz w ziarnkach . Wkładam ogórki ciasto dociskając i czerwona paprykę miedzy ogórki pokrojona w paski . Zalewa do garnka wlewam 8 szklanek wody i 2 szklanki octu dodaje cukier i sól i trzymam na gazie do rozpuszczenia aż się zagotuje zalewam słoiki zakręcam i gotuje w garnku 15 minut i mam na zimę
Korniszony z papryką czerwoną
Wkładam na przemian ogórki i paprykę czerwona pokrojona w paski
Korniszony z papryką czerwoną
Do słoików wkladam przyprawy oraz cebulke chrzan
Korniszony z papryką czerwoną
Ogorki umyte papryka czerwona umyta pokrojona

Tagi:

papryka