Sposób przygotowania:
Korpusy kruchych tartaletek
Masło kroimy na małe kawałki i wkładamy do miski, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozcieramy w rękach masło z mąką aż uzyskamy kruszonkę. Do powstałej kruszonki dodajemy resztę składników i zagniatamy.
Ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wałkujemy na cienki placek.
Ciastem przykrywamy foremki i wypełniamy nim środki, lekko dociskając.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wałkujemy na cienki placek.
Ciastem przykrywamy foremki i wypełniamy nim środki, lekko dociskając.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.