Sposób przygotowania:
Babeczki kakaowo - orzechowe z krememkruche korpusy
Mąkę przesiać do miski, wsypać orzechy, cukier, kakao, wbić żółtka i pokrojone na plasterki masło.Zagnieść ciasto. Owinąć folią i schować do lodówki, żeby się schłodziło.
Po ok. 2-3 godzinach ciasto wyjąć i rozwałkować na cienki placek z którego wycinać krążki szklanką i wyklejać nim natłuszczone foremki do babeczek i muszelek.
Piec ok 10-15 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.
Wystudzić i wyciągnąć z foremek.
krem budyniowy
3 szklanki mleka zagotować. W czwartej szklance rozmieszać proszki budyniowe z cukrem. Zawiesinę przelać na gotujące się mleko. Budyń gotować aż zgęstnieje, cały czas mieszając. Ugotowany budyń odstawić żeby wystygł.
Miękkie masło zmiksować z zimnym budyniem. Część kremu wymieszać z odrobiną barwnika. Kremy przełożyć do szprycy. Korpusy babeczek smarować dżemem lub marmoladą i nakładać krem.
Wierzch babeczek można udekorować posypkami, wiórkami lub czekoladą.