Sposób przygotowania:
Babeczki owsiane z musem truskawkowymprzygotowanie
Banany obieramy i rozdrabniamy widelcem na papkę. Do miski przekładamy wszystkie składniki i dokładnie łączymy.
przygotowanie
Masą oblepimy foremki silikonowe i obciążamy- wkładamy papilotkę lub papier do pieczenie i wsypujemy ziarenka soi, fasoli itp
Korpusy pieczemy w 175 stopniach przez 20 minut, potem delikatne usuwamy obciążenie i dopiekamy przez kolejne 10 minut.
Studzimy.
mus truskawkowy
Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek i przekładamy do garnka.
Wlewamy wodę i gotujemy prze 5-7 minut, lekko studzimy.
Do musu wsypujemy galaretkę i miksujemy przez kilka minut.
Mus rozlewamy do korpusów i odstawiamy do wystudzania.
Mleko ubijamy ze śnieżką według zaleceń producenta i dekorujemy każdą babeczkę,
Można przechowywać w lodówce do 2 dni
Smacznego :)