reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

SUPERPRZEPIS

Babeczki owsiane z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na korpusy dostałam od znajomej i muszę przyznać ze mnie zaskoczyły. Są kruche, delikatne, przy tym zdrowsze od tradycyjnych.

Babeczki owsiane z musem truskawkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki owsiane z musem truskawkowym

 

 

  • Mus truskawkowy:
  • 500 g truskawek
  • szklanka wody
  • 1 galaretka truskawkowa

 

  • dodatkowo
  • 1 szklanka mleka
  • śnieżka

Sposób przygotowania:

Babeczki owsiane z musem truskawkowym

przygotowanie

Babeczki owsiane z musem truskawkowym
banan musi być bardzo dojrzały- taki z brązowymi plamkami na skórce

Banany obieramy i rozdrabniamy widelcem na papkę. Do miski przekładamy wszystkie składniki i dokładnie łączymy.

przygotowanie

Babeczki owsiane z musem truskawkowym
Mogę jedynie podpowiedzieć że soję wystarczy wystudzić i wsypać do słoika, przechowuje w zimnym i ciemnym pomieszczeniom można ja wykorzystać wielokrotnie

Masą oblepimy foremki silikonowe i obciążamy- wkładamy papilotkę lub papier do pieczenie i wsypujemy ziarenka soi, fasoli itp

Korpusy pieczemy w 175 stopniach przez 20 minut, potem delikatne usuwamy obciążenie i dopiekamy przez kolejne 10 minut.

Studzimy.

mus truskawkowy

Babeczki owsiane z musem truskawkowym
po miksowaniu delikatnie mieszamy mus, zeby pozbyć sie bombelków

Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułek i przekładamy do garnka.

Wlewamy wodę i gotujemy prze 5-7 minut, lekko studzimy.

Do musu wsypujemy galaretkę i miksujemy przez kilka minut.

Mus rozlewamy do korpusów i odstawiamy do wystudzania.

Mleko ubijamy ze śnieżką według zaleceń producenta i dekorujemy każdą babeczkę,

Można przechowywać w lodówce do 2 dni

Smacznego :)